UZAKTAN EĞİTİM LMS SİSTEMİ ÜZERİNDE KAYITLAR VE DERSLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU (DÖNEM KAYITLARI TAMAMLANMIŞTIR)


LÜTFEN DİKKAT:

- LMS UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ kayıt ve ders atama işlemleri tamamlanmıştır.

- LMS sistemi Flashplayer tabanlı çalışmaktadır. Lütfen kullanmış olduğunuz web tarayıcınızın flashplayer ını güncel tutun. Ayrıca her tarayıcının flash oynatma ile ilgili özel ayarları bulunmaktadır, bu ayarları yapmadan içerikleri görüntülemede sorunlar yaşayabilirsiniz. En çok kullanılan web tarayıcısı olan Google Chrome flash ayarları ile ilgili duyurumuzu inceleyiniz...

- Ders içerikleri flash tabanlı olduğu için Mobil Cihazlarda sadece flash destekli tarayıcılar ile görüntülenmektedir.

- Öğrenci Bilgi Sistem (OBS) ders kayıtları, harç ödemeleri, proje seçimi, öğrencilik ve askerlik vb. öğrencilik işleriniz için Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci İşleri ile irtibata geçiniz. Uzaktan Eğitim Merkezi'nin öğrenci işleri birimi bulunmadığı için bu tür konularda yardımcı olunamamaktadır.

Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programlarımızın dersleri internet ortamında LMS (Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi) sistemi üzerinden verilecektir.

Öğrencilerimize daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için Eğitim Yönetim Sisteminin son versiyonu  Üniversitemiz Bilgi İşlem Dairesi bünyesinde bulunan Sanal Server lara  kurulmuştur. 

Bu nedenle eski kayıtlar sıfırlanmış ve sisteme giriş modülü yenilenmiştir.

Öğrencilerimiz bu sisteme Uzaktan Eğitim Merkezi’nin web sitesinde yer alan LMS bağlantısı ile
Resim
Veya http://lms.trakya.edu.tr web adresi üzerinden erişebilirler.

Sisteme giriş için giriş sayfası açıldığında;

Resim

“Kullanıcı Adıolarak Öğrenci Numarası girilmeli ve ileri tuşu ile şifre sayfasına geçilmelidir.


Şifre sayfası açıldığında;

Resim

“Şifre” olarak TC Kimlik Numarası girilmeli ve Öğrenmeye Başlayın tuşu ile öğrenme platformuna geçilmelidir.

-          Mazeretli kayıt yaptıran ve ya yaptıracak öğrencilerin dersleri, ders seçim işlemleri tamamlandıktan sonra LMS sistemine tanımlanacaktır.

-          SMS ile duyuru sistemini aktif hale getirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu nedenle LMS sistemine giriş yaparak Profilim kısmındaki Cep Telefonu numaranız ve Mail Adresinizi yazınız/güncelleyiniz.

-          Dersler 5 Şubat 2020 gününden itibaren sisteme yüklenmeye başlanmıştır

-          Canlı ders saatleri en kısa sürede duyuruya eklenecek ve dersler başlayacaktır.

Lms sistemine giriş yapamıyor ya da giriş yaptıktan sonra LMS sisteminde kayıtlı derslerinizde eksik veya fazla ders varsa; (Dönem Başladıktan Sonra)

1-    Trakya Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine (http://obs.trakya.edu.tr) giriş yaparak, Bilgilerim altında yer alan Transkript inizi sorgulayın.

2-    Eğer Transkript inizde almış olduğunuz dersler görünmüyor ise, Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci İşlerini arayarak durumunuzu kontrol ettirin.

3-    Dersinizin Transkriptinizde yer aldığına emin olduktan sonra,  transkript sayfanızın üst tarafında bulunan İndir butonuna tıklayarak alacağınız transkript pdf halini Uzaktan Eğitim Merkezi ne mail ile (tuzem@trakya.edu.tr) gönderiniz.

Ders kaydı, kayıt dondurma, askerlik tecil belgesi vb. öğrencilik işlemleri için Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrenci işlerini arayınız.

Lms sistemi ile ilgili teknik sorularınız ve sorunlarınız için tuzem@trakya.edu.tr e-posta adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

Başarılı bir eğitim öğretim yılı dileğiyle...







Bu içerik 04.02.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 7713 kez okundu.