Sesli ve Görüntülü Anlatım Hazırlama


Değerli Hocalarımız,

Bildiğiniz üzere, koronavirüs tedbirleri kapsamında YÖK Genel Kurulu tarafından 26.03.2020 tarihinde alınan kararlar doğrultusunda, üniversitelerdeki eğitim süreci, bahar döneminde sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürülecek.

Bu kararla birlikte, önümüzdeki dönemde Trakya Üniversitesi E-Ders Platformu’nu daha verimli bir şekilde kullanmak ve öğrencilerimizin beklentilerini en efektif biçimde karşılayabilmek amacıyla, sisteme yüklenen ders notlarına sesli ve/veya görüntülü anlatım eklemeye olanak sağlayan pratik bazı uygulamaları sizlerle paylaşmak istiyoruz
.

Pratik video içerik geliştirme araçlarından biri olan “Zoom” ile ilgili eğitim videosuna https://www.youtube.com/watch?v=xKke-fYAqDw&feature=youtu.be adresinden, aynı amaca hizmet eden “Loom” ile ilgili eğitim videosuna ise https://www.youtube.com/watch?v=aXWlG_y9MMs&feature=youtu.be adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu programlara ek olarak, Windows işletim sisteminin bir özelliği olan “Windows+G” uygulamasını da aynı amaç için kullanabilirsiniz. Herhangi bir Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint gibi…) dosyasını açarak klavyenizdeki “Windows” ve “G” tuşlarına aynı anda bastığınızda açılan uygulama ile ekrandaki dosya üzerinde hareketliliği sağlayarak, ekran görüntüsü üzerine sesli anlatım ekleyebilirsiniz.

Bu üç platform dışında da, dilediğiniz platform ve uygulamaları sesli ve/veya görüntülü anlatım amacıyla kullanarak, ders anlatımlarınızı, “mp4” formatında sisteme yüklemeniz gerekmektedir.
E-Ders Platformumuzun mevcut altyapısı doğrultusunda, dersleri, öğrenim çıktıları ve hedeflerini karşılayacak ve öğrenci konsantrasyonunun devamlılığını sağlayacak şekilde minimum sürede tutmanızı önemle rica ederiz.

Konuyla ilgili sorularınızı, her zaman olduğu gibi eders@trakya.edu.tr adresine iletebilirsiniz.
 
Saygılarımızla,
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü


Bu içerik 27.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1436 kez okundu.